Skrolujte za još

Kako koristiti Payoneer u Srbiji za transfer novca

јун 10, 2019

HBL > Vesti > Clanak > Kako koristiti Payoneer u Srbiji za transfer novca

Sve više se govori i piše o novom globalnom servisu za transfer novca, koji je moguće koristiti i u Srbiji. Ovaj sve popularniji servis omogućava svojim korisnicima transfer novca bez limita, kao i uslužno primanje novca i plaćanje.

Na vrlo jednostavan način, svi korisnici koji se registruju na ovom servisu, dobijaju Payoneer e-wallet, uz pomoć koga šalju i primaju novac, vrlo jednostavno. Na Payoneer-u korisnici imaju mogućnost da proslede primljeni novac sa svog naloga na devizni račun svoje banke.

Svaki korisnik Payoneer servisa ima pravo da koristi sve pogodnosti i opcije koje ovaj servis nudi.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA JE PAYPAL I DA LI MOŽE DA SE KORISTI U SRBIJI (PRVI DEO) >>

Usluge se dele na: usluge prijema i usluge plaćanja. Kada se registrujete na Payoneer sajtu automatski aplicirate za Payoneer karticu koja pruža odlične pogodnosti. Payoneer karticu možete iskoristiti za sve vrste online plaćanja, plaćanje na POS terminalima, kao i podizanje novca na ATM-u jer je povezana sa Vašim nalogom.

U nastavku teksta možete pročitati listu mogućnosti koju pruža Payoneer servis za prijem novca:

  1. Možete primiti novac od korisnika Payoneer servisa.
  2. Global Mass Payout, čine freelance platforme; UpWork, 99designs, Fiverr, PeoplePerHour, One Hour Translation, sajtovi za iznajmljivanje nekretnina; Airbnb, HomeAway, Pandabed, i sajtovi za prodaju fotografija; Shutterstock, GettyImages, 123RF.com, Dreamstime Microstock, Sticky, Pond5; to su kompanije partneri koje mogu da Vam uplate novac na Payoneer račun.
  3. Deo Global Mass Payout su takođe i E-commerce sajtovi; Amazon, Shopee, Wish.
  4. Jedna od usluga servisa Payoneer je Billing Service pomoću kojeg lako i jednostavno možete slati e-fakture svim svojim klijentima
  5. Global Payment Service- svaki korisnik koji se registruje ima svoje bankovne račune za prijem novca u USD, GBP, EUR, JPY i CAD valuti.

 

Kada govorimo o plaćanju preko ovog servisa za transfer novca imamo takođe nekoliko korisnih opcija;

  1. Prva na spisku svakako je slanje novca drugim korisnicima ovog servisa bez provizije.
  2. Raspolaganje depozitom u svakom trenutku koji se nalazi na Payoneer kartici.
  3. Sve vrste online plaćanja.
  4. Sve vrste plaćanja na POS terminalima.
  5. Podizanje novca na ATM-u.

 

Payoneer kartica – opcije upotrebe

 

U Srbiji servis Payoneer je sve više popularniji i zastupljeniji i sve je veća upotreba Payoneer kartice. Poslednjih godinu dana Payoneer doživljava najveću ekspanziju na srpskom tržištu jer posluje sve ozbiljnije i brine o svom korisniku. Ne treba ni da zanemarimo činjenicu da se Skrill povukao sa non-SEPA tržišta, i Payoneer je postao alternativa za Skrill karticu.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO FUNKCIONIŠE PAYONEER KARTICA? >>

 

Zašto se odlučiti za Payoneer?

 

U daljem tekstu navešćemo osnovne razloge zašto bi Payoneer trebao biti pravo rešenje za prijem novca i plaćanje preko interneta;

  • Jednostavnost prijema novca i preko 3 miliona zadovljnih korisnika.
  • Smanjenje troškova prijema novca i povećanje sopstvenog profita, do 70% biste smanjili dodatne troškove prijema novca.
  • Gde god je Payoneer prihvaćen Vi možete poslovati na tom tržištu, a tržište nije malo, reč je o više od 200 zemalja sveta.
  • U zavisnosti od sedišta Vaših poslodavaca možete primati novac u različitim valutama (USD, EUR, GBP, JPY).
  • Jedna od najvažnijih opcija je da raspolažete svojim novcem bilo gde u svetu, svakog trenutka.
  • Payoneer debitna kartica; sa novcem raspolažete gde god se nalazite.
  • Local Bank Account Withdrawal Method; opcija da primljeni novac na Payoneer nalog prebacite u Vašu banku.
  • U svakom trenutku imate podršku Payoneer tima na više jezika, putem telefona, emaila ili chata.

 

Sve o payoneer kartici- registracija i troškovi održavanja?

 

Registracija je veoma laka i besplatna, i pre svega neophodna da bi Payoneer korisnik imao sve pogodnosti ovog servisa. Za Payoneer karticu nema potrebe da aplicirate posebno, već je dobijate kada ste se registrovali. Ona Vam dolazi na kućnu adresu za 7 dana i obavezni ste da je aktivirate tako što ćete pristupiti Vašem Payoneer nalogu. Od tog trenutka kartica Vam postaje sredstvo sa kojim raspolažete novcem na Payoneer nalogu.

 

Kako se registrovati na Payoneer?

 

Veoma jednostavno i lako. Na sajtu Payoneer-a se vrši proces registracije, uz par prostih uslova; da ste punoletni, da upišete podatke iz jednog od ličnih dokumenata (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) i uredni podaci Vašeg deviznog računa iz Vaše banke.

Ako se registrujete na ovu platformu preko preporuke dobijate 25$ poklon bonus koji mogu da dobiju svi novi registrovani korisnici, jedini uslov je upotreba Payoneer-a za prijem novca. Poklon bonus Vam se dodeljuje automatski kroz dan, dva, čim dostignete minimalni prag primljenog novca.

Ono što je bitno da se napomene još jednom registracija je besplatna.

 

Troškovi održavanja Payoneer naloga

 

Koliko košta ovaj sve popularniji servis za transfer novca? Payoneer iznosi 29,95$ i naplaćuje se na godišnjem nivou, dnevni i mesečni troškovi ne postoje. Prva naplata troškova dolazi tek nakon prvog raspoloživog depozita.

 

Kako funkcioniše prijem novca na Payoneer platformi?

 

Payoneer servis je specijalizovan isključivo za biznis uplate, odnosno business related payments. To znači da se transfer novca vrši tako što poslovni klijenti širom sveta koji su deo kompanija partnera mogu da Vam uplate novac, i možete dobijati uplate novca od drugih Payoneer korisnika. Ono što ne možete, odnosno mana ovog servisa je ta što ne možete uplaćivati privatne uplate na svoju karticu.

Ovaj servis je aktivan u preko 200 zemalja širom sveta i možete primati novac u preko 150 valuta.

U nastavku teksta napisaćemo sve vrste Payoneer servisa i kako ovaj servis radi prijem novca.

Ovaj servis koji je specijalizovan za međunarodnu transakciju prijema novca možemo po kategorija definisati ovako:

 

# 1 Global Payment Service– novac možete primiti od kompanija koje se nalaze u različitim regijama

  • United States (USD) / ACH
  • Europa (EUR) / SEPA
  • United Kingdom: England, Northern Ireland, Scotland, and Wales (GBP) / BACS i FPS
  • Japan (JPY) / ZenginNa

Ovo je odlična opcija ovog servisa za transfer novca, jer Vam omogućava da budete plaćeni u različitim raspoloživim valutama, ne morate da poslujete sa kompanijama samo iz jedne regije.

PROČITAJTE JOŠ: PAYPAL U SRBIJI – VODIČ KROZ ZAKONSKI OKVIR (DRUGI DEO) >>

# 2 Payoneer Mass Payout Service Vam pruža uslugu prijema novca od kompanija partnera, a tu spadaju freelance platforme; UpWork, 99designs, Fiverr, PeoplePerHour, One Hour Translation, sajtovi za iznajmljivanje nekretnina; Airbnb, HomeAway, Pandabed, i sajtovi za prodaju fotografija; Shutterstock, GettyImages, 123RF.com, Dreamstime Microstock, Sticky, i Pond5.

# 3. Billing Sevice je još jedna u nizu pogodnosti Payoneer-a preko koje možete poslati i fizičkom i pravnom licu fakturu kome naplaćujete Vaše usluge. Slanjem fakture Vašem klijentu nudite najlakši način da izabere i da izmiri obaveze prema Vama.

# 4 Prijem novca od drugih Payoneer korisnika

Najlakši transfer novca preko Payoneer platforme je između dva korisnika, odnosno lica koja poseduju registrovan nalog, i on se odvija bez dodatnih troškova. Opcija Make a Payment to omogućava i potrebno je da znate email adresu primaoca, kojom je registrovan Payoneer.

Popularizacija i sve veća upotreba Payoneer-a u Srbiji je samo dokaz u kom smeru ide poslovanje u Srbiji i da naša zemlja ne zaostaje za svetskim trendovima. Razvojem modernih tehnologija i poslovanje se okrenulo sve više online platformama za transfer novca i zato je potrebno biti u toku sa novinama.

Kontakt