Skrolujte za još

Kako funkcioniše Payoneer kartica i kako isplatiti novac?

јул 30, 2019

hero
HBL > Vesti > Clanak > Kako funkcioniše Payoneer kartica i kako isplatiti novac?

Da bi se uspešno registrovali na Payoneer servis za transfer novca neophodno je prilikom registracije uneti važeće podatke sa Vašeg deviznog računa. U tekstu koji je objavljen na našem sajtu (umetnuti link od prvog teksta o Payoneer-u) smo detaljno objasnili šta Vam je sve potrebno za registraciju na ovom sve traženijem servisu za transfer novca.

Odmah nakon registracije možete koristiti sve pogodnosti i opcije Payoneer-a, i deo raspoloživog depozita možete ako želite prebaciti na devizni račun u Vašoj banci. To mora biti isti broj deviznog računa koji ste uneli prilikom registracije. Ovaj opcija se naziva Local Bank Account Withdrawal Method. To je najnovija opcija ovog servisa za transfer novca uz pomoć koje Vi možete naplatiti Vaše usluge svim klijentima koji mogu biti bilo gde u svetu i zatim taj iznos prebaciti na devizni račun u Vašoj banci.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA JE PAYPAL I DA LI MOŽE DA SE KORISTI U SRBIJI (PRVI DEO) >>

Ovo je samo jedna opcija za isplatu novca; jer ako ne želite da podižete novac na ovaj naćin ne morate. Srećom Payoneer poseduje brojne opcije pored Local Bank Account Withdrawal Method, a to su: podizanje novca na ATM-u, svi oblici online plaćanja, POS terminali u Srbiji i u inostranstvu.

Važno je još istaći da ova opcija Local Bank Account nije u funkciji u zemljama našeg regiona; što znači povlačenje novca na ovaj način je nemoguće uraditi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Kada govorimo o regionu u Hrvatskoj je dostupna ova opcija i kao valuta je omugućena HRK, dok je u Srbiji to EUR, zato i postoji ta osnovna potreba sa uvezivanjem sa deviznim računom lokalne banke.

U nastavku teksta detaljno ćemo opisati sve načine plaćanja sa Payoneer karticom, sve pogodnosti kao i raspolaganje sa depozitom.

 

Plaćanje Payoneer karticom na pos terminalima

 

Na svim POS terminalima je omogućeno plaćanje i plaćate u onoj valuti na koju glasi račun, to ne zaboravite, bez obzira na to gde se u svetu nalazite. Ne brinite za konverziju, ona je automatska i vrši se po kursu tog dana. U svakoj zemlji gde je omogućen Payoneer servis možete slobodno koristiti usluge POS terminala i na taj način vršiti plaćanje.

Provizija na uslugu plaćanja ne postoji od strane Payoneera, nije vezana ni za visinu računa, niti učestalost korišćenja kartice. Postoji dnevni limit i on iznosi ukupno 9 transakcija sa totalnim iznosom od 2500$ koja možete obaviti na terminalima, sve vrste plaćanja na internetu ili povlačenje novca na sopstveni račun.

 

Plaćanje na internetu

 

Payoneer karticu možete koristiti prilikom plaćanja na sajtovima i domaćim i stranim, a dnevni limit je isti kao i kad se vrši plaćanje na POS terminalima.

 

Upotreba Payoneer kartice na bankomatima

 

Dnevni limit prilikom podizanja novca na bankomatima Payoneer karticom je 5000$ dnevno, u maksimalno 20 transakcija. Tu postoji fiksna provizija koja je 3.15$ i ona se uvek naplaćuje bez obzira koliko novca podižete na bankomatu.
Svi limiti prilikom podizanja novca su regulisani pravilima Payoneer servisa za transfer novca, to se ne može menjati. Korisnik ne može povećavati dnevne limite ni posle nekoliko godina korišćenja ove usluge.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO KORISTITI PAYONEER ZA TRANSFER NOVCA U SRBIJI >>

Kada govorimo o podizanju novca na bankomatima, pojedine banke određuju dnevne limite i broj transakcija koji se može ostvariti u okviru 24h. Neke od banaka u Srbiji imaju limit od 30 hiljada dinara dnevno.

Najbolje bi bilo potražiti informacije o dnevnom limitu odgovarajuće banke čiji bankomate želite da koristite jer Vam je provizija fiksna i uvek iznosi 3.15$.

 

Da li je moguće povezati Payoneer sa drugim platnim procesima

 

Payoneer i Paypal

 

Povezivanje Paypal-a i Payoneer-a kao servisa za plaćanje više nije moguće, a nekada je bilo moguće povezati ova dva platna procesa, međutim sada to više nije slučaj. Ako želite da saznate više o Paypal-u, i naučite sve o opcijama ovog platnog servisa kliknite na link u nastavku i pročitajte više o Paypal-u. (ovde staviti link teksta o Paypalu sa sajta).

 

Nekada ste mogli povezati svoj Paypal sa Payoneer-om i izvršiti transfer novca. Od sredine 2015. godine Paypal izdaje zvanično saopštenje za medije gde poručuje svojim korisnicima da više neće biti u mogućnosti da povežu online bank account, na primer Payoneer sa PayPal-om. Sada PayPal nalog mora biti povezan sa Vašim bankovnim računom otvorenim u Vašoj matičnoj banci.

 

Skrill i Payoneer

 

Sa Vašeg Skrill naloga je moguće izvršiti transakciju na Payoneer karticu, iako je Skrill ukinuo mogućnost da korisnici van SEPA područja koriste Skrill karticu. Upravo je ova odluka dovela do toga da korisnici online servisa za isplatu i uplatu novca otvore Payoneer nalog i krenu sa korišćenjem Payoneer kartice. Sa Skrill-a možete prebaciti deo sredstava ili celokupna sredstva na Payoneer karticu vrlo jednostavno koristeći samo Payoneer Global Payment Service. Opcijom Add Bank Account na ovom servisu Payoneer karticu povezujete sa Skrill-om.

 

Firstchoice pay – zamena payoneer kartice firstchoice pay karticom

 

Choice Bank je dugogodišnji partner Payoneer-a koji ima novi brend pod nazivom Firstchoice Pay, novu platformu za brz i efikasan transfer novca. Ovaj servis je veoma sličan Payoneer-u, gde korisnici mogu primati i slati novac internacionalno; posluje u okviru administracije Choice Banke.

Ova dinamička platforma je aktivna od 2017 godine, kada je deo korisnika Payoneer-a obavešten da će njihov postojeći nalog biti prebačen na FirstChoice platformu, i da će potpuno besplatno dobiti FirstChoice karticu umesto postojeće Payoneer kartice. FirstChoice kartica se koristi na identičan način kao i Payoneer kartica, a opcije za prijem i slanje novca pomoću FirstChoice su iste kao i na Payoneer platformi.

PROČITAJTE JOŠ: PAYPAL U SRBIJI – VODIČ KROZ ZAKONSKI OKVIR (DRUGI DEO) >>

Ova tranzicija je došla selektivno i automatski kada je urađeno istraživanje korisnika i usluga koje su najviše koristili i od kojih partnera su imali najviše uplata. Sav raspoloživi novac sa Payoneer naloga prebačen je na FirstChoice nalog i korisnici u odmah mogli da nastave korišćenje servisa za online prijem novca i plaćane kao da nije bilo transfera.

Ono što bi trebal oda se napomene da Payoneer i FirstChoice nisu dve iste platforme već su sličan i paralelan servis za online novac, FirstChoice je u okviru Choice banke, a Payoneer je njihov partner.

Ako želite da se odlučite za FirstChoice platformu morate da znate da su poznata iskustva samo malog broja korisnika, i pre nego što se prijavite na njihovom sajtu za usluge prvo proverite da li je dovoljna za Vaše potrebe.

Payoneer servis je rasprostranjeniji i poznata su nam iskustva velikog broja korisnika. Kakva su Vaša iskustva sa online platformama za transfer novca? Da li koristite Payoneer? Ako procenite da bi ovaj tekst mogao pomoći nekome slobodno ga prosledite.

Kontakt